Back to Top

Lietvede: +371 20388984

e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

Lietvede: +371 20388984

e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

CĪRAVAS TERITORIĀLĀ STRUKTŪRVIENĪBA

Cīravas teritoriālajā struktūrvienībā mācības tiek organizētas daļēji attālināti

   No 2. novembra Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma Cīravas teritoriālajā struktūrvienībā tiks īstenots B mācību modelis, tas nozīmē, ka mācības tiek organizētas daļēji attālināti.
   Periodiski pa nedēļām daži kursi mācīsies vienu nedēļu attālināti, nākamo – klātienē. Piektdienās visām grupām mācības būs plānotas attālināti. Aktuālajai informācijai par mācību norisi audzēkņus un viņu vecākus aicinām sekot līdzi e-klase.lv.
   Ja kāds no izglītojamiem, kam noteikts attālinātās mācības, tomēr vēlas dzīvot kopmītnēs un mācīties klātienē, izņēmuma kārtā pieļaujam šādu situāciju. Ja izglītojamais vēlas brīvdienās palikt dienesta viesnīcā, tas tiks atļauts ar nosacījumu, ierobežojot iespējas brīvdienās apmeklēt draugus un uzturēties publiskās vietās.
   Tehnikuma vadība aicina audzēkņus un pedagogus būt atbildīgiem. Gadījumos, ja radušās akūtas saslimšanas pazīmes, palikt mājās, mācoties vai strādājot attālināti.
   Atbilstoši Izglītības un zinātnes ministrijas rekomendācijām, pedagogi un citi tehnikuma darbinieki tiek aicināti lietot sejas maskas vai vizierus starpbrīžos, pārvietojoties pa skolu. Sejas maskas iespējams saņemt pie saimniecības daļas vadītāja vai struktūrvienības vadītājas.

Iesakām ievērot 2 metru distanci un biežu roku dezinfekciju.

Pin It

Karjeras pasākums „Esi profesionālis savā arodā”

  21.oktobrī skolā notika „Ēdināšanas pakalpojumi” specialitātes 1.-3.kursu jauniešiem plānotais karjeras pasākums „Esi profesionālis savā arodā”, kuru vadīja uzņēmuma SIA "Exquisito" šefpavārs Aigars Sīlis. Šefpavārs topošajiem ēdienu gatavošanas speciālistiem stāstīja par to, kādas prasmes un zināšanas nepieciešamas, lai varētu veiksmīgi pierādīt sevi, aizejot kvalifikācijas praksē, un konkurēt darba vidē. Ļoti būtiski ir ievērot precizitāti darbā, kārtību, neaizmirstot atbildību par uzticētajiem pienākumiem, mācīties strādāt komandā. Šefpavāra pieredzes stāsts par karjeras izaugsmi ēdināšanas nozarē, par gūto rūdījumu pašmājas un starptautiskajos konkursos piesaistīja klātesošo uzmanību, rosināja padomāt un izvērtēt, ko katrs pats var darīt jau tagad, kā pilnveidot sevi, apgūstot jaunas iemaņas mācību praksēs. Viesis aicināja topošos ēdināšanas speciālistus būt radošiem, censties zināmas lietas, klasiskas vērtības pierādīt kā stabilitāti, bet arī uzdrīkstēties eksperimentēt, radīt kaut ko oriģinālu, savdabīgu.
  Pēc izzinošās lekcijas šefpavāra Aigara Sīļa vadībā jaunieši apguva jaunas prasmes, tehnoloģijas, piedaloties ēdienu gatavošanas meistarklasē.
 Pasākums notika Eiropas Savienību fondu darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 8.3.5. specifiskā atbalsta mērķa “Uzlabot pieeju karjeras atbalstam izglītojamajiem vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” projekts Nr.8.3.5.0/16/I/001 “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs”ietvaros.

-= galerija =-

Pin It

Skolotāju diena - 2020

   Trešdienas, 7.oktobra, rīts skolā iesākās mazliet savādāk. Visi skolotāji tika aicināti uz skolas aktu zāli, lai ieklausītos nelielajā skolas pašpārvaldes sagatavotajā dzejas lasījumā, sirsnīgajā, noskaņu bagātajā Mārtiņa Pētersona muzikālajā priekšnesumā. Par negaidītu pārsteigumu kļuva uz ekrāna redzamā foto retrospekcija par seniem un ne tik seniem skolas pasākumiem, īpašiem notikumiem skolas dzīvē, kā arī stāsts par tiem skolotājiem, kuru vairs nav… Dažu grupu audzēkņi svētkiem, šai īpašai dienai, sagatavotos apsveikumus demonstrēja video klipu veidā, kuros bija pacentušies parādīt savu skatījumu, kas, viņuprāt, ir skolas laiks, kāds tas var būt ar nopietnām lietām, arī ar blēņām un delverībām.
   Rudenīgie ziedi un pasacītie labie vēlējumi stiprina, iedvesmo jauniem skolas rītiem.
   Paldies visiem par apsveikumiem, ziediem un pārsteigumiem!

-= galerija =-

Pin It

Par dzeju, dzīvi un sevi

   Īpašais Dzejas laiks pietuvojies savam noslēgumam, tikai vēl viens rudenīgs, nedaudz apcerīgs satikšanās brīdis. Ar tādu optimistisku noskaņu 30.septembra pēcpusdienā skolas aktu zālē iesākās pasākums, kurā kā viesis piedalījās cilvēks ar daudziem talantiem un dzīves aicinājumiem- Imants Ozols. Skolotājs, mākslinieks, pasākumu vadītājs, bitenieks, lauksaimnieks un mednieks, kā arī Aizputes novada deputāts- Izglītības un sporta komitejas priekšsēdētājs. Nezinātājam gribētos šaubīties, vai to visu spēj aptvert viens cilvēks. Bet, rūpīgāk ielūkojoties sabiedriskajās, kultūras un izglītības aktualitātēs, redzam, saklausām un jūtam viņa nemiera garu visā spožumā. Būtiska personības iezīme- optimistiska pārliecība, ka pasaule balstās uz neprātīgām lietām un idejām. Mākslinieciskais savijas ar latvietim raksturīgo saimnieciskumu un praktiskumu, tāpēc arī dzeja reizēm rodas pat nejauši, uzvirmo daži tādi domu uzplaiksnījumi, nelaiž vaļā, liek rindām virknēties un palikt uz baltas lapas.
   Imants Ozols lasīja gan savu dzeju, gan atcerējās un runāja sev zināmas, tuvas citu dzejnieku vārsmas, saistot ar pasākumu vadīšanu skolās, kultūras namos. Dzeja par dabas skaistuma neatkārtojamību, par noskaņām un jūtām, bez kurām nav iedomājama cilvēku dzīve.
   Laiks, nepiekāpīgi spēlēdamies ar smilšu pulksteni, visus graudiņus palaidis ceļā. Bet gaišas domas vieš cerību, ka nekas nepazūd, kāds dzejas graudiņš paliks tepat- katrā no mums.

-= galerija =-

Pin It

Skolotāju diena - 2020

Sudraba miglai ir savi vārdi,

Kuri to sudrabā tin.

Arī cilvēku netrūkst joprojām,

Kuri šo valodu zina.

Pasakot labu, uzklausot labu,

Neredzams starojums

Dzīvespriekā iekrāso dienu,

Dāvinot sudrabu mums.

 

   Mēs esam šeit un apzināmies savu misiju, tās būtību. Tas ir dzīvesveids, kurš neļauj pierimt, bet liek meklēt jaunus apvāršņus. Nav laika apstāties, bet ir laiks salikt visu savās vietās, stipri turēties pie pārliecības, ka mūsu darbs būs vajadzīgs.
   Paldies Cīravas pagasta pārvaldei par brīnišķīgo sveicienu mūsu profesijas svētkos!

 

 

 

 

 

Pin It

Siera kluba seminārs

   29.septembrī, atsaucoties Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma uzaicinājumam, mūsu skolas 2. un 3.kursa topošie pavāri kopā ar savām skolotājām S.Bumbieri un R.Reboku viesojās tehnikumā un piedalījās Siera Kluba seminārā "Meistara diena".
   Pasākuma dalībniekus uzrunāja Siera kluba  vadītāja Vanda Davidanova, Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks, SIA “Elpa” valdes priekšsēdētājs Gundars Sisenis. Meistarklasi vadīja šefpavāre Ilva Liepniece no Auces novada, kura  jauniešiem pastāstīja par savu ēdienu gatavošanas pieredzi. Semināra dalībniekiem bija iespēja degustēt Latgales Kulinārajā mantojumā iekļautos latgaliešu nacionālos ēdienus- skābētu kāpostu zupu, uzkodas ar aromātiskiem kūpinājumiem. Lielu  interesi izraisīja “guļbišnīki”. Tie ir apcepti, pildīti kartupeļu kukulīši.
   Jaunieši uzzināja vairākas interesantas lietas par pienu- cik treknu pienu izslauc no govīm, kā tiek normalizēts piens, lai iegūtu nepieciešamo tauku saturu, ar ko vērtīgi ir piena produkti. Piens vienmēr ir bijis siera pamatsastāvdaļa. Vēlreiz varējām pārliecināties par to, cik daudz un dažādu šķirņu sieru gatavo pie mums Latvijā. Degustācijas laikā nogaršojām un novērtējām dažādus sierus-, piemēram, „Grande Duro”, „Mūks”, Zilā pelējuma sieru u.c.
   Paldies visiem pasākuma organizatoriem par lielisko pasākumu!

Rota Reboka, ēdienu gatavošanas skolotāja

-= galerija =-

Pin It

10 lapa no 41